A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ОЗ "Стасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.Башкирцевої"
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

Новини

Дата: від до Скинути

Ферма європейського рівня "Лісовий равлик"

Чи їли ви коли небудь равликів? Чи спостерігали за тим як вони живуть? А що їхня ікра коштує близько 2000 € за кілограм? Сьогодні учні нашого навчального закладу відвідали унікальну ферму європейського рівня "Лісовий равлик", де прослухали цікаву екскурсію, познайомилися з колообігом їх життя, а в кінці - навіть скуштувати цей делікатес. Та на цьому наші пригоди не завершилися! Ми продовжили свій здоровий відпочинок у Екопарку Ковалівка. Кожен з нас отримав купу гарних емоцій та релаксу!

17:33 24.05.2023

Тиждень "Безпека дорожнього руху"

В рамках тижня "Безпека дорожнього руху", у нашому навчальному закладі проведені виховні години, вікторини, години спілкування, обговорення безпечного маршруту "Дім-школа-дім", та рухливі ігри "Стій! Увага! Йди!"

16:29 21.05.2023

День вишиванки

18 травня в Україні відзначають День вишиванки! Вишиванка – унікальний код нашого народу, гордість та душа України! Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. Учнівський та педагогічний колективи нашого навчального закладу долучились до свята: всі вбрані у святкові вишиванки та із чудовим настроєм. На перервах у школах лунала музика, організовані фото - челендж, та майстер - класи

17:25 18.05.2023

Квест від РЛП "Диканський"

Думаю всі погодяться з думкою, що відпочинок так само важливий, як і навчання. Тому сьогодні для учнів 6 та 8 класу було запропоновано активний відпочинок у вигляді квесту від РЛП "Диканський" - "Хто живе біля нас?". Велика подяка організатору, а саме Марині Олександрівні Криворучко, яка підготувала такий цікавий маршрут для учнів. Всі діти було поділені на три команди та мали змогу позмагатися за головний приз - сюрприз. І діти, і вчителі отримали масу позитивних емоцій та енергії від проходження квесту, подихали свіжим лісовим повітрям та помилувалися весняною природою. Дякуємо, пані Марині!

17:22 11.05.2023

Захід присвячений темі булінгу

Сьогодні в стінах нашої школи відбулася зустріч завідувача сектору Диканського бюро правової допомоги - Людмилою Олександрівною Маценко та учнями 6,8,10 та 11 класів. Захід був присвячений темі булінгу, а саме "Не мовчи! Булінг - це насильство!".  Всім дітям розповіли що ж таке "булінг", його причини, як відрізнити булінг від сварки, що робити якщо став жертвою булінгу, та куди потрібно звернутися. Велике спасибі за розповідь пані Людмилі!

17:16 08.05.2023

Місячник озеленення та благоустрою території

Упорядковування та приведення до належного естетичного стану території в нашому селі та довкіллі – це обов’язок кожного. Крім того, це ознака нашої культури та вияв свідомості громадськості. З метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища у нашій школі стартував місячник озеленення та благоустрою території: омолоджено старі дерева, обкопано (частково) дерева та кущі на території школи, розпочалося впорядкування шкільного подвір'я перед центральним входом, а також на наших клумбах розквітли тюльпани і нарциси які ми отримали від благодійного освітнього проексту "Flowers4school". Заходи благоустрою важливі не лише під час проведення подібних акцій. Головне – дотримуватись всім відомого вислову: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

18:09 05.05.2023

Гран-прі у міжнародному фестивалі-конкурсі “Парад зірок”

Зразковий танцювальний колектив “Яскраві барви” Стасівського сільського будинку культури взяв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі “Парад зірок”, що відбувся 22 квітня у Центрі культури та дозвілля (м. Полтава). Виступили дуже успішно. Старша група колективу здобула гран-прі та сертифікат на безкоштовну участь у Міжнародному фестивалі мистецтв “Береги талантів”, що відбудеться у болгарському місті Кітен з 11 по 18 червня.

16:13 05.05.2023

37-ма річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Сьогодні відзначається 37-ма річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції, найбільшої в історії ядерної енергетики. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. День пам'яті жертв трагедії відзначається щорічно 26 квітня. Для учнів нашої школи були проведені виховні заходи щодо трагедії на Чорнобильській АЕС

17:01 26.04.2023

Міжнародний День Землі

Турбота про нашу планету - важлива місія, яку активно пропагують учасники еко-руху по всьому світу. Вплив людини на навколишнє середовище настільки згубний, що в останні десятиліття ризик екологічної катастрофи збільшився в рази. Щорічно свято відзначається 22 квітня, а дата обрана не просто так. Відомо, що в 1969 році в Каліфорнії стався витік нафти і кілька мільйонів рідини опинилися в океані. В результаті величезна кількість представників морської фауни загинули, а сама катастрофа помітно вплинула на економіку США. Найцікавіша і важлива традиція 22 квітня - дзвін у Колокол Миру. Таких пам'ятників кілька і встановлені вони в різних містах. Ідея встановлення першого колоколу належить японцеві Тіедзі Накагава, який особисто пережив бомбардування Хіросіми. Він особисто придумав сплав, з якого зроблений історичний пам'ятник - монети, зібрані в 104-х країнах, і металобрухт з Хіросіми. Колокол звучить в День Землі і в День початку війни (1 вересня), нагадуючи людям про жахи, які відбувалися з людством. На пам'ятнику можна побачити напис: "Хай живе загальний мир у всьому світі", як нагадування про те, до чого кожен з нас повинен прагнути в результаті. Учні 5-го класу намалювали чудові роботи до Міжнародного Дня Землі

17:56 24.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора