A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ОЗ "Стасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені М.Башкирцевої"
Диканської селищної ради Полтавського району Полтавської області

Новини

Дата: від до Скинути

Фестиваль «Тато, мама, я - спортивна сім’я»

Фестиваль «Тато, мама, я - спортивна сім’я». Захід проводився 23 вересня 2023 року Полтавським обласним центром фізичного здоров‘я населення «Спорт для всіх». За сприянням : -Полтавської ОВА, -Управління молоді та спорту ОВА. За підтримки: -Диканської селищної ради, -5 відділу Полтавського районного ТЦК та СП. Місце проведення - смт.Диканька вул.1 травня (стадіон ДЮСШ). Фестиваль проводився задля пропаганди здорового способу життя, зміцнення сімейних стосунків та визначення найспортивніших сімей в смт.Диканька. Переможці та учасники фестивалю нагороджені кубками, медалями, грамотами та цінними призами! Дякує сімʼї Йощенко-Вахненко за участь в спортивній естафеті та зайняте призове 2 місце

15:11 23.09.2023

Міжнародний День Миру

Міжнародний День Миру відзначається щорічно 21 вересня. Для України це свято має особливе значення. Протягом усієї історії українська держава боролася за свою свободу і мирне співіснування з усіма народами. У сьогоднішній неспокійний день наші учні намагалися акцентувати увагу на важливості миру, бо мир - це життя , спокій, благополуччя, процвітання. Тож бажаємо нехай небо буде мирним над головою, нехай на планеті ніде і ніколи не буде воєн, а люди будуть щасливі і спокійні!  Ми хочемо жити в мирі! 21 вересня Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1982 р. за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день відмови від насильства і вогню. У цей день ООН закликає всі країни зупинити воєнні дії хоча б на 24 години. Учні 3-4 кл. Стасівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М . Башкирцевої взяли активну участь у Творчій майстерні, висловивши своє бачення проблеми війни і миру в Україні. На звороті свого малюнку Стеценко В. написала: " Я за мир, за нашу квітучу землю, за мелодійну чисту і співучу мову, за мирне небо в дивовижно красивій Україні !" Хочеться запитати у росіян: " А ви за що?..." 

18:07 21.09.2023

Всесвітній день шкільного молока

Чи знаєте ви, що в останню середу вересня з 2000 року відзначається Всесвітній день шкільного молока " World School Milk Day" ? Користь цього продукту та його похідних для дитячого організму не викликає сумнівів. Молоко є складовою здорового харчування і невід'ємною частиною шкільного меню. Як потрапляє молочна продукція на стіл дізнавалися наші третьокласники. Екскурсія на місцеву МТФ, цех по переробці молока та фірмовий магазин "Стасівське молоко" з дегустацією продукції мала велике пізнавальне значення та залишила масу емоції у дітей. Тож висновки вони зробили самі, хто малюнком, хто віршиком - екологічно чисте молоко - це здоров'я, сила і краса! Щиро дякуємо Геннадію Головіну, директору ТОВ НВП " Інтерагросервіс", Ганні Басовській, головному зоотехніку МТФ, Анні Черевко, старшому технологу цеху по переробці молока, Наталії Головіній, власниці магазину " Стасівське молоко" та всім працівникам, які турбуються про екологічно чисту продукцію, здорове харчування та можливість побачити все на власні очі і насолодитися смаком!

16:02 20.09.2023

Про попередження проявів булінгу

Початок навчального року — це зустріч з однокласниками, яскраві враження та новий досвід. На жаль, далеко не для всіх учнів повернення до школи супроводжується позитивними емоціями. «Відповідно до дослідження ЮНІСЕФ: 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу; 24% дітей стали жертвами булінгу; 48% дітей нікому не розповідали про випадки булінгу; 44% школярів були спостерігачами булінгу, але ігнорували його, бо їм було страшно за себе; більшість дітей булять за те, що вони виглядають, говорять, думають не так, як інші діти.» (із сайту МОН України). Виходячи із сумної статистики, щодня цькуванню піддаються десятки тисяч українських школярів, і щонайменше половина з них не отримує захисту ані від дорослих, ані від однолітків. Саме з метою запобігання різних проявів булінгу серед школярів, на запрошення вчителя історії і правознавства Олександра Матюха, до навчального закладу завітала завідувачка сектору Диканського бюро правової допомоги - Людмила Олександрівна Маценко. Для учнів 10 класу було проведено повчальне заняття з елементами тренінгу щодо попередження проявів булінгу у навчальному закладі.

19:56 15.09.2023

Олімпійський день - нагородження переможців

Яка приємна місія - нагороджувати переможців! Пам'ятаєте, в нашій школі нещодавно відбувся Олімпійський день? Так от, він був таким яскравим і насиченим, що на вручення грамот вже просто не вистачило часу. Виправляємося і представляємо наших переможців: - Міні-футбол: І місце - 9 клас; ІІ місце - 6 клас; ІІІ місце - 8 клас. -- Піонербол: І місце - 7 клас; ІІ місце - 6 клас; ІІІ місце - 8 клас. Волейбол: І місце - 10 клас; ІІ місце - 11 клас. Кращими гравцями було визнано - Лимаренко Івана ( 9 клас) та Тютюнника Федора ( 6 клас). Серед початкових класів визначити переможця було просто неможливо. Всі так старалися! Така креативність, увага, ерудованість і командний дух! Нагородили всіх! Окрема подяка учням 11 класу - членам клубу "Олімп" за проведення ранкового спортивного флешмобу та учням 10 класу - за допомогу у проведенні квесту для молодших школярів.

18:49 15.09.2023

Квест «Мобільна варта»

Сьогодні до наймолодших учнів нашого закладу завітали гості із дуже важливою місією - підвищити обізнаність дітей з теми гендерної рівності та гендерно зумовленого насильства та грою «Квест «Мобільна варта». Мета: Підвищення обізнаності дітей з таких питань як рівність між жінками та чоловіками, взаємна повага, вирішення конфліктів у міжособистісних стосунках без застосування насильства, запобігання насильству за гендерною ознакою та право на особисту цілісність будь якої особи. На інформаційній бесіді та під час гри «Квест «Мобільна варта» діти шукали відповіді на питання:  Чому важливо дітям знати про гендерно зумовлене насильство?  Чому ми різні, але рівні?  Які причини та наслідки булінгу?  Як розпізнавати гендерно зумовлене насильство та навчитися міжособистісних стосунків без застосування насильства? Захід проводили представники ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» за посередництвом нашої волонтерки - Марини Кладухіної. По закінченню всі діти 1 та 2 класів отримали подарунки, які стануть їм у нагоді протягом навчального року. Дякуємо нашим гостям за цікавий і змістовний захід!

15:42 12.09.2023

День фізкультури і спорту

Якщо ви запитаєте учнів, який їх улюблений урок у школі, більшість відповість - фізкультура. І це дуже добре! Рух - це життя! Додамо командний дух, азарт змагання, прагнення до перемоги і отримаємо результат - задоволення від успіху або ж поштовх до більш наполегливої роботи над собою. Саме тому, відкриття шкільних Олімпійських ігор на передодні Дня фізкультури і спорту України є улюбленою подією наших школярів. Чудова руханка вранці задала бадьорий тон на цілий день. Веселий спортивний квест для учнів 1-4 класів, змагання з піонерболу серед збірних 5 -7 класів, міні-футболу серед збірних 6-9 класів та запекла боротьба з волейболу серед збірних 10-11 класів були захоплюючим продовженням дня після уроків! Звісно, є переможці! Їх нагородження відбудеться на найближчій лінійці. Цікаво дізнатися хто? Слідкуйте за нашими новинами!

17:28 09.09.2023

Початок навчального року

Початок навчального року - завжди хвилююча подія для школярів, вчителів і батьків. Зважаючи на безпекову ситуацію у реаліях сьогодення перші уроки на національно-патріотичну тематику та про правила безпеки учні і вчителі обговорили першого вересня в режимі онлайн. Сьогодні вранці на шкільному подвір'ї лунала музика, бо школа гостинно зустрічала учнів на уроки. Одинадцятикласники підготували святкову зустріч наймолодшим школярам - першокласникам. А також обидва класи взяли участь у всеукраїнській акції "Замість квітів - допомога воїнам ЗСУ" . Придбаний чудовий бінокль та від щирого серця намальовані малюночки будуть передані через місцевих волонтерів підрозділу Нацгвардії , який сформований з мешканців Диканської громади, Полтавського району і області. Велика вдячність і повага захисникам за можливість навчатися у школі й організовувати бодай маленькі, але свята для дітей.

18:26 01.09.2023

День Знань

Шкільне життя – особливий період. Нехай кожен день приносить нові знання та радісні зустрічі з друзями! Бажаю яскравих успіхів! Нехай перший дзвінок 1 вересня пролунає як мелодія успіху! Вчитися – значить рости та розвиватися, і цього року ти впораєшся з усіма труднощами – вперед! Дякуємо нашим захисникам та захисницям за можливість навчатися! Слава Україніі!

15:23 01.09.2023

Із Днем Незалежності!

Дорога Україно, сьогодні минуло вже 32 роки відтоді, як ти здобула довгоочікувану незалежність. Багато випробувань випало на твою долю. Ми віримо, що ти подолаєш всі труднощі і станеш ще краще, ніж була, адже ми тебе любимо! Неважливо, де ми народилися: у Києві чи Севастополі, Львові чи Донецьку, Полтаві чи Одесі, неважливо скільки нам років. Тільки одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще. Зі святом вас! Слава Україні!

16:18 24.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора